La Fundació Casa Asil del barri de Sant Andreu ha confirmat que des de l’11 de març fins a aquest dimarts han tingut ja 31 defuncions. L’entitat que gestiona aquesta residència ha demanat al Departament de Salut que faci les proves de detecció del coronavirus a tots els treballadors d’aquest equipament i als residents. També volen que s’incrementin el nombre de persones grans del seu centre que es puguin enviar a altres instal·lacions, ja que fins ara només s’han pogut derivar 25 residents.

La Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar assegura que hi ha nou famílies que han demanat poder emportar-se els seus familiars a casa, però perquè això sigui possible diuen que és imprescindible fer-los les proves i que donin negatiu de coronavirus.

Al comunicat que la fundació ha fet públic aquest dimarts expliquen que 57 professionals estan a casa seva amb símptomes o amb febre. Per això insisteixen que es facin les proves de coronavirus a aquests treballadors. També han lamentat que tot el personal mèdic i d’infermeria “ha hagut de quedar-se a casa” i “en dos casos se’ls ha pogut fer les proves i han donat positiu”.