L’Institut Galileo Galilei denuncia que la decisió de fusionar-se el proper curs amb l’Escola Prosperitat com a nou Institut Escola el Molí és una “imposició” que no compta amb la participació ni consens de la comunitat educativa. Des de l’institut s’explica que se’ls va informar tot just el dia abans de l‘anunci públic del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, el 17 de febrer. A partir d’ara l’oferta anirà dels 3 a 16 anys, un fet que segons l’institut deixa més de 200 alumnes matriculats sense l’opció d’acabar el batxillerat dins el centre.

“Una imposició que genera incertesa”

Segons la comunitat educativa, aquesta ha estat una decisió “presa als despatxos, sense cap mena de consens ni participació“. “Ni tan sols no hem pogut debatre si era una bona o mala decisió”, lamenta Joan Heres, un dels professors i membre del consell escolar de l’Institut Galileo Galilei. “Aquesta fusió implicarà canvis seriosos com ara la reducció de grups i la incertesa dels alumnes que ara mateix estan cursant 1r, 2n i 3r”, afegeix.

En aquest sentit, només els alumnes a partir de 4t tenen garantit acabar el batxillerat al centre. La resta de l’alumnat no té clar el futur. “Quan ens vam matricular teníem aquesta oferta de batxillerat, i ara ens han deixat amb un incertesa total -comenta Arpine Mehrabyan, representant de l’alumnat-. Ens han dit que obriran nous batxillerats o ens transferiran a altres instituts del barri, però això no no tenim clar”. Els alumnes expliquen que ara al barri no hi ha prou oferta de batxillerat per acollir la demanda.

Recollida de signatures i futures mobilitzacions

La comunitat educativa s’està organitzant per demanar que un cop fusionats els dos centres no es perdi l’oferta de batxillerat. També demanen poder acompanyar els alumnes fins als 18 anys amb tot els recursos.

“Som un centre de màxima complexitat i tenim un tipus de suport educatiu que tampoc no sabem si el podrem mantenir”, explica Susana Noguerol, professora i membre del consell escolar.” L’Institut Galileo Galilei va néixer l’any 1986, fruit de reivindicacions de famílies del barri que demanaven places de secundària a la zona. Una conquesta veïnal històrica que ara ni la comunitat educativa ni els veïns de la zona no volen perdre.