Des de fa uns dies les persones que travessen el carrer de Bolívia ja poden veure què hi ha a l’altra banda del carrer. Feia mesos que el verd de l’eix estava en molt mal estat i algunes plantes sobrepassaven els dos metres d’alçària. La setmana passada però una brigada de Parcs i Jardins va intervenir a la zona.

Els operaris van eliminar les males herbes i van podar la vegetació. Ara l’aspecte de la zona és molt més arreglat i la gent que hi passa pot veure per on camina. Ara bé, el que no s’ha solucionat encara és el mal estat del mobiliari urbà.

Pel que fa a la neteja del carrer encara és precària. Els veïns denuncien brutícia i la presència de rates, que proliferen gràcies a la vegetació, les obres de construcció d’un bloc d’oficines i la fàbrica La Escocesa, tancada i en desús.

Neteja després de les queixes dels veïns

La neteja de l’eix per a vianants del carrer de Bolívia, entre Selva de Mar i Fluvià, arriba just uns dies després de fer-se públiques les queixes veïnals sobre l’estat de l’àrea. Els veïns van denunciar a principis d’aquest mes de març que el primer eix verd del 22@ estava descuidat. En aquella ocasió, l’Ajuntament va assegurar que el manteniment era correcte perquè es tracta d’un “espai renaturalitzat” i no pas un “jardí ornamental”.

Manteniment en profunditat un cop a l’any

Segons fonts municipals, la vegetació de l’eix Bolívia consta bàsicament de gramínies i planta arbustiva. Per les característiques d’aquesta vegetació es requereix realitzar un manteniment en profunditat durant l’hivern. La resta de l’any es fan inspeccions periòdiques per tal de garantir la qualitat de l’espai amb actuacions puntuals.

Enguany aquestes feines, que es fan de forma gradual, s’han dut a terme des mitjans de febrer i s’hi ha destinat un equip de dues persones amb dos vehicles.