manifestaciò dels sindicats departament educació

Els sindicats educatius escalfen motors per les cinc jornades de vaga convocades el 15,16, 17, 29 i 30 de març. Unes aturades convocades contra la gestió del Departament d’Educació en temes com els nous currículums de secundària i l’avançament del curs escolar. Aquest dijous han anunciat les primeres mobilitzacions, que es faran la setmana que ve. N’hi haurà una cada dia de vaga.

En total, seran tres manifestacions a diferents punts de Barcelona. Són les següents:

  • Dimarts, 15 de març, a les 11.30 h: manifestació des dels Jardinets de Gràcia fins al Departament d’Educació (via Augusta).
  • Dimecres, 16 de març les 11.30 h: manifestació des de l’Estació de Sants fins al Saló de l’Ensenyament (Fira de Barcelona).
  • Dijous, 17 de març les 11.30 h: manifestació des de plaça de la Universitat fins a la plaça Sant Jaume.

Aquestes convocatòries seran marxes a peu des de diferents punts de la ciutat que podrien tenir una afectació en el transport públic.

Les manifestacions poden “augmentar”

En les últimes setmanes els sindicats han intensificat les protestes que asseguren “augmentaran si el departament no els escolta”. Els representants dels docents acusen el conseller d’Educació de tenir una actitud autoritària i de voler imposar sense diàleg les reformes de l’ESO i el Batxillerat i també l’avançament del curs. Demanen també revertir les retallades i millorar les condicions laborals.