La bicicleta ha estat un dels fenòmens a l’alça durant la pandèmia del coronavirus. Una bona prova d’això la trobem en el testimoni de José María García, propietari del taller The Good Biker del barri de Gràcia, que assegura que “en un parell de setmanes, vam vendre totes les que teníem“.

Des de fa cinc anys, aquest petit “taller de barri”, com ell mateix el defineix, situat al carrer d’Astúries, es dedica a fer reparacions i vendre bicis de segona mà. Abans del confinament, feien de mitjana entre 150 i 200 reparacions al mes. El mes de maig, que van reobrir parcialment el negoci, en van ser 240. I al juny la xifra va pujar fins a més de 300.

Hi ha hagut un boom“, explica García, que creu que molta gent “es va animar” durant el confinament. De fet, el propietari d’aquest negoci, popularment conegut com a Taller de Bicis Gràcia, sospita que “molta gent que anava en transport públic va decidir canviar-se a la bicicleta per anar a la feina”, empesa per les recomanacions de les autoritats i pel fet que és un mitjà que “permet mantenir la distància de seguretat“.

Canvis en la mobilitat

José María García afirma que han percebut l’arribada de nova clientela: “Hem notat que ha vingut molta gent nova“, diu, perquè els han portat “bicis que les tenien rovellades i sense fer servir durant molts anys“. El propietari de The Good Biker, però, confia en que molts dels que “han començat a fer servir la bicicleta per moure’s per la ciutat” ho seguiran fent i “canviarà la mobilitat“.