(ACN) La Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona ha obert una investigació contra Vox per suposadament incitar a l’odi contra l’islam. Unes diligències que s’han iniciat arran de la denúncia de diverses comunitats islàmiques de Catalunya, que consideren que els vídeos electorals són “antiislamistes” i un atac al dret a la llibertat religiosa perquè barregen la fe musulmana amb els atempats del 17-A.

“Assalt a la democràcia, la justícia i la llibertat”

La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (Ucidcat), la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC), la Federació Islàmica de Catalunya (FIC) i Musulmans contra la Islamofòbia, que agrupen el 90 % de les 330 mesquites d’arreu del territori català, afirmen que vincular l’islam i els musulmans al terrorisme com a estratègia de votació de dretes és “un acte bàrbar” dirigit a “alimentar el racisme, la xenofòbia i l’odi als musulmans”. És per això que opinen que Vox fa un “assalt a la democràcia, la justícia i la llibertat”.

En l’escrit presentat a la fiscalia les tres entitats denuncien vídeos que Vox ha penjat al seu canal de YouTube en què apareixen imatges de l’atemptat del 17-A i es fan afirmacions com ara “la islamització perpetrada pel separatisme ha convertit Catalunya en un perillós refugi per als gihadistes i el fonamentalisme islàmic“.

Els denunciants consideren que el muntatge d’aquest vídeos no diferencia nítidament entre les persones musulmanes que viuen i conviuen amb normalitat el seu dia a dia a Catalunya i les persones terroristes que van cometre els terribles atemptats. Argument que això proporciona una visió distorsionada i esbiaixada de la realitat dels musulmans als quals es representa com a estrangers perillosos, sospitosos o potencialment terroristes.

Imatges que no són de Catalunya

A banda, també denuncien que al vídeo s’utilitzen imatges que no són de Catalunya, com el de dones vestides amb burca o nicab, i que es difonia en plena campanya electoral per “generar un clima de por en l’opinió pública sobre la comunitat musulmana i els partits que presumptament la fomenten”, amb l’objectiu d’aconseguir més vots.

Finalment, les tres entitats han demanat a la resta de partits polítics que respectin els principis de llibertat i consciència religiosa i no utilitzin els sentiments religiosos de manera partidista.