Per Amadeu Recasens, la situació que es viu actualment al Raval no és tan greu com la que es va viure als anys 80. Tot i això, el comissionat de Seguretat ha lamentat a ‘bàsics’ que hi ha una generació que ha oblidat com de devastadora va ser l’heroïna en la dècada dels 80. Precisament, Recasens ha apuntat que hi ha una “reentrada d’heroïna a la ciutat”. I considera que cal evitar arribar a la situació d’aquells anys.

Per combatre aquesta problemàtica, veu indispensable la coordinació entre administracions i l’àmbit judicial. En aquest sentit, Recasens ha explicat a ‘bàsics’ que properament es reuniran amb la jutgessa degana per parlar sobre la qüestió dels narcopisos i “demanar-los com hem de treballar perquè la justícia també pugui accelerar-se”.

Ara bé, el comissionat ha admès que falten efectius dels Mossos a la ciutat i confia poder trobar una solució amb el Departament d’Interior, ja sigui posant més recursos o més hores extres. Sumada a aquesta mancança, Recasens també ha explicat que el nivell d’alerta antiterrorista ha desplaçat agents d’algunes zones i també ho han fet les nombroses manifestacions que hi ha hagut darrerament com a conseqüència de la situació política.