El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha admès que hi ha un problema a Ciutat Vella amb els narcopisos. Sobre les ocupacions socials que estan promovent les mateixes plataformes veïnals per evitar que els narcotraficants entrin als habitatges buits, Recasens considera que no són la solució però admet que la Guàrdia Urbana centra els esforços a lluitar contra els narcopisos.

Per Amadeu Recasens, la situació que es viu actualment al Raval no és tan greu com la que es va viure als anys 80. Tot i això, el comissionat de Seguretat ha lamentat a ‘bàsics’ que hi ha una generació que ha oblidat com de devastadora va ser l’heroïna en la dècada dels 80. Precisament, Recasens ha apuntat que hi ha una “reentrada d’heroïna a la ciutat”. I considera que cal evitar arribar a la situació d’aquells anys.

Per combatre aquesta problemàtica, veu indispensable la coordinació entre administracions i l’àmbit judicial. En aquest sentit, Recasens ha explicat a ‘bàsics’ que properament es reuniran amb la jutgessa degana per parlar sobre la qüestió dels narcopisos i “demanar-los com hem de treballar perquè la justícia també pugui accelerar-se”.

Ara bé, el comissionat ha admès que falten efectius dels Mossos a la ciutat i confia poder trobar una solució amb el Departament d’Interior, ja sigui posant més recursos o més hores extres. Sumada a aquesta mancança, Recasens també ha explicat que el nivell d’alerta antiterrorista ha desplaçat agents d’algunes zones i també ho han fet les nombroses manifestacions que hi ha hagut darrerament com a conseqüència de la situació política.