Aquest divendres, els aficionats de la selecció espanyola de futbol podran accedir al camp de l’Àliga, al barri de Vallcarca, per veure en directe el primer partit que el grup disputarà en el Mundial de Rússia. La instal·lació de la pantalla gegant, gestionada per Barcelona amb la Selecció, ha generat queixes entre alguns sectors veïnals. La plataforma assegura que han presentat un pla de viabilitat, que preveu un dispositiu de seguretat i mobilitat que ha estat aprovat per l’Ajuntament.

Des de l’Associació de Veïns de Gràcia Nord – Vallcarca es mostren contraris a la instal·lació. Creuen que l’afluència d’aficionats de la selecció a la zona podria crear problemes de mobilitat i de seguretat als voltants del camp de l’Àliga. A més, lamenten que la gestió de l’equipament ja no estigui a mans de l’Europa i hagi passat a la Fundació Marcet (entitat que l’any passat va guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament). Les reticències a la pantalla gegant també arriben des de l’Assemblea de Vallcarca, que tem que hi hagi problemes de seguretat. Unes queixes que també ha expressat el Comitè de Defensa de les Llibertats i la República a Vallcarca. El col·lectiu, a través d’un comunicat difós a través de Twitter, lamenta que l’Ajuntament permeti que s’acumuli tanta gent en una zona amb dos centres hospitalaris: el Parc Sanitari Pere Virgili i l’Hospital Quirón. 

Des de Barcelona amb la Selecció, asseguren que per poder fer ús de l’espai han hagut de presentar un pla de viabilitat a l’Ajuntament que ha estat aprovat i, per tant, asseguren que no hi ha d’haver cap problema de seguretat. A més, afegeixen que han contractat seguretat privada per garantir que tot funcioni correctament dins i fora del recinte. L’Ajuntament, per la seva banda, afirma que la petició del col·lectiu complia tots els requisits que es demana a qualsevol entitat que vol organitzar actes en espais públics.

Aforament limitat i seguretat privada

L’Ajuntament ha determinat que 1.500 persones podran accedir, com a màxim, a l’Àliga per veure el partit a través de la pantalla gegant. A més, s’ha demanat que s’hi col·loquin lavabos a l’interior, que hi hagi una assegurança de responsabilitat civil i que s’hi instal·lin limitadors de so. El consistori ha evaluat també l’impacte acústic i ha fet un estudi de mobilitat de la zona, tant pel que fa a l’aparcament i a l’accés en transport públic.