Des de l’Associació de Veïns de Gràcia Nord – Vallcarca es mostren contraris a la instal·lació. Creuen que l’afluència d’aficionats de la selecció a la zona podria crear problemes de mobilitat i de seguretat als voltants del camp de l’Àliga. A més, lamenten que la gestió de l’equipament ja no estigui a mans de l’Europa i hagi passat a la Fundació Marcet (entitat que l’any passat va guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament). Les reticències a la pantalla gegant també arriben des de l’Assemblea de Vallcarca, que tem que hi hagi problemes de seguretat. Unes queixes que també ha expressat el Comitè de Defensa de les Llibertats i la República a Vallcarca. El col·lectiu, a través d’un comunicat difós a través de Twitter, lamenta que l’Ajuntament permeti que s’acumuli tanta gent en una zona amb dos centres hospitalaris: el Parc Sanitari Pere Virgili i l’Hospital Quirón. 

Des de Barcelona amb la Selecció, asseguren que per poder fer ús de l’espai han hagut de presentar un pla de viabilitat a l’Ajuntament que ha estat aprovat i, per tant, asseguren que no hi ha d’haver cap problema de seguretat. A més, afegeixen que han contractat seguretat privada per garantir que tot funcioni correctament dins i fora del recinte. L’Ajuntament, per la seva banda, afirma que la petició del col·lectiu complia tots els requisits que es demana a qualsevol entitat que vol organitzar actes en espais públics.

Aforament limitat i seguretat privada

L’Ajuntament ha determinat que 1.500 persones podran accedir, com a màxim, a l’Àliga per veure el partit a través de la pantalla gegant. A més, s’ha demanat que s’hi col·loquin lavabos a l’interior, que hi hagi una assegurança de responsabilitat civil i que s’hi instal·lin limitadors de so. El consistori ha evaluat també l’impacte acústic i ha fet un estudi de mobilitat de la zona, tant pel que fa a l’aparcament i a l’accés en transport públic.