El club d’atletisme La Sansi i la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) han organitzat al Parc del Fòrum la primera edició de la Cursa de l’Esperança, que ha superat les previsions inicials i ha arribat als 2.100 participants. La recaptació de les inscripcions de la cursa va destinada, exclusivament, a crear un fons per investigar les malalties minoritàries detectades fins ara.

La cursa ha esdevingut un punt de trobada entre afectats, familiars i associacions de malalties rares. Gent de totes les edats ha participat en aquesta primera edició, que ha combinat esport, salut i solidaritat. La carrera ha començat a les 10 h amb dues opcions de circuit: un de cinc quilòmetres, una volta al recorregut; i un altra de deu quilòmetres, dues voltes.

L’objectiu d’aquesta marató era conscienciar la societat sobre la situació dels més de tres milions d’espanyols que tenen aquest tipus de malalties. A Catalunya, es calcula que hi ha 500.000 persones que tenen alguna d’aquestes patologies. Els corredors han pagat 12 euros per la inscripció de la cursa.