Mobles Vallès diu adéu a la ciutat després de 50 anys d'història. La baixada de vendes arran de la crisi econòmica i els costos de manteniment d'un edifici de 4.000 metres quadrats posaran el punt final a la botiga el 6 de desembre. L'època d'esplendor d'aquest comerç ja només queda en el record. "Mobles Vallès va ser molt important en els seus inicis. Va tenir molta repercussió, fins i tot es va anunciar al Camp Nou i al camp de l'Espanyol." Des del mes d'abril la botiga està en procés de liquidació. De les 6 plantes de què disposava, ara ja només en queden 4. D'aquí a un mes i mig tota aquesta exposició haurà de quedar buida. Per això els descomptes cada vegada són més bons. PATRÍCIA GONZÁLEZ responsable botiga Mobles Vallès "Podem parlar d'un 50, 60 i fins i tot 80%. Ens interessa buidar-la, ara ja els preus no es relacionen amb el tipus de moble que estem venent, perquè la qualitat és molt alta i els preus són molt baixos." Malauradament, no és l'únic comerç de la ciutat que ha d'abaixar la persiana. En ple centre, a la plaça de Sant Jaume, la camiseria Deulofeu tancarà a principis de gener. La crisi els ha afectat, però el turisme els ha permès seguir endavant. La causa del tancament és una altra. RAMON OLIVERAS DEULOFEU propietari Camiseria Deulofeu "Ens n'hem d'anar amb molt disgust per part nostre, per l'aplicació de la llei d'arrendaments urbans que ens han posat un lloguer molt alt per nosaltres, el triple del que pagavem. Jo no dic que s'hagin de pagar 1000 euros, però això no és Nova York." La botiga deixarà d'existir després de gairebé un segle de servei a la ciutat i pot presumir d'haver aconseguit una clientela fidel. L'encarregat de tancar-la serà en Ramon, la tercera generació de la família Deulofeu que està al capdavant del negoci.

Camiseria Deulofeu, un segle a la ciutat

És un dels negocis més emblemàtics de Barcelona, ubicat en ple centre de la ciutat. Fa 97 anys, gairebé un segle, que la camiseria Deulofeu ven roba d’home a la cantonada de la plaça de Sant Jaume amb el carrer del Call. Però ho farà durant poques setmanes més, com a màxim, fins a Reis.

Ramon Oliveras forma part de la tercera generació que està al capdavant del negoci. Com a propietari admet que la crisi els ha afectat i les vendes s’han reduït, però “el turisme ha parat el cop i ha permès mantenir-nos a primera línia”. Per Oliveras “el negoci rutlla”, i lamenta que el motiu del tancament sigui l’aplicació de la Llei d’arrendaments urbans, que aplicarà l’Ajuntament a partir de l’1 de gener.

La posada en funcionament d’aquesta norma significa actualitzar les rendes de lloguer que paguen les botigues, i que en el cas de Deulofeu,passaria a ser el triple del que paguen ara. Segons el propietari, el tancament el fan a contracor i “amb molt disgust”, i vaticina que Barcelona s’acabarà convertint “en una ciutat anònima, on només s’oferirà el luxe i el l’ow cost'”.

Mobles Vallès s’acomiadarà el 6 de desembre

La baixada de vendes arran de la crisi econòmica i els costos de manteniment cada vegada més cars d’un edifici de 4.000 metres quadrats són les causes principals de la fi de Mobles Vallès. A més, els propietaris del negoci asseguren que no hi ha relleu generacional per seguir endavant. Tot plegat ha conduït l’empersa a posar el punt final a 50 anys d’història, i a un procés de liquidació que s’ha allargat més de mig any.

Els descomptes són a l’ordre del dia, segons explica la responsable de la botiga. Patrícia González assegura que rebaixar els preus “és l’única manera de poder buidar tot l’edifici abans de la data de tancament.”