Aquest és l'edifici... i aquests, els primers visitants d'un espai que vol anar més enllà d'una exposició de cotxes. Són 2.000 metres quadrat en què, a més de vehicles històrics i d'ara, els visitants poden veure projeccions que vinculen els moments més àlgids de la companyia amb el context polític i social internacional. També s'hi mostren les similituds que, pels responsables de la Mazda, hi ha entre el barri del Born i la ciutat d'Hiroshima, seu de la multinacional. Sobretot pel que fa a l'esperit, diuen, inconformista i la filosofia de trencar amb l'establert per fer les coses millor. IGNACIO BEAMUND, director de Marketing de Mazda Motor a Europa "Nosotros lo llamamos el espíritu de Mukainada. Mukainada es el distrito dentro de Hiroshima donde están la fábrica y la sede central de Mazda." Per això el visitant pot, d'una banda, conèixer més de prop vuit personatges que representen aquest esperit inconformista... I a la planta inferior també es pot veure l'exposició fotogràfica "Tribut al Born", amb instantànies de Txema Salvans i l'alemany Jochen Manz, que plasmen aquests paral·lelismes d'esperit rebel entre aquest barri i Hiroshima. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "El que en treiem nosltres de positiu de tot això és, u, la dinamització d'una cantonada que fins ara era grisa, i a més en un lloc que és permeable per al veïnat. Hi poden entrar, poden gaudir-ne, poden gaudir de l'exposició." De fet, els responsables de la marca volen integrar-se al barri i obrir l'espai als veïns. per això avui, a partir de les quatre, qui vulgui el pot visitar. Amb sala infantil inclosa perquè els més petits es puguin distreure.

Es tracta d’un espai de 2.000 m2 on no només es poden veure cotxes històrics i actuals de la marca Mazda, sinó que també s’hi poden veure projeccions que vinculen els moments àlgids de la companyia al context històric i social de cada època, o una exposició fotogràfica titulada “Tribut al Born”. Una mostra amb instantànies de Txema Salvans i l’alemany Jochen Manz, que volen reflectir els paral·lelismes entre aquest barri i la ciutat d’Hiroshima, seu de la companyia, sobretot, en la filosofia i l’actitud inconformista.

El Mazda Space està dividit en dues plantes i té la intenció d’obrir-se al barri i fer participar els veïns en les activitats culturals que pensen dur-hi a terme. Es quedaran al barri com a mínim dos anys i després hi allargaran l’estada en funció de com hagin anat aquests 24 mesos. Per la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, aquesta iniciativa és positiva per als veïns perquè afavoreix la “dinamització d’una cantonada que fins ara era grisa, i a més en un lloc que és permeable per al veïnat. Hi poden entrar, poden gaudir-ne, poden gaudir de l’exposició.”