La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona ha demanat “reflexió”, després d’una protesta veïnal aquest dimecres que va provocar desperfectes al Centre de Serveis Socials de Ciutat Meridiana. En aquest comunicat, la FAVB ha alertat que en barris empobrits com Ciutat Meridiana es viu en una “situació límit”. El problema, indica el comunicat de la FAVB, és “la pobresa d’unes famílies que sobreviuen amb un dels nivells de renda més baixos de tota la ciutat” i la situació d’uns serveis socials “concebuts en una altra època”. Segons la FAVB, els serveis socials es veuen “depassats” tant pel que fa a recursos com en protocols o filosofia de treball.

La federació alerta que “les situacions poden desbordar-se” i, per això, demana “asserenar els ànims” i “restablir ponts de diàleg entre el veïnatge i l’Administració municipal, incloent-hi el personal de Serveis Socials”.

“Un esclat de desesperança”

Al comunicat, la FAVB explica que la tensió va començar dilluns després de l’audiència pública del districte i va augmentar dimecres, quan es van aturar dos desnonaments al carrer de les Agudes que estaven a punt de ser executats. La federació, que no justifica els actes, considera que la tensió acumulada va desencadenar en un “esclat de desesperança” a l’oficina de Serveis Socials de Ciutat Meridiana – Torre Baró – Vallbona. Per això, els veïns adverteixen que no és un problema de vandalisme i demanen a l’Ajuntament que no es personi com a acusació particular en cas que hi hagi un procediment judicial.