Arrenca el curs escolar a Catalunya amb les classes presencials, però segueixen els grups bombolla i les mascaretes a partir dels sis anys. El curs també incorpora algunes novetats, com la de permetre la interacció entre diversos grups amb mascareta i també que els nens d’un mateix grup no l’hauran de dur al pati. A més, l’escola recupera l’accés de les famílies als centres.

Els centres podran saber qui està vacunat

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el govern català aprovarà aquest dimarts una modificació del decret llei que permetrà conèixer a cada centre quins alumnes i professors estan vacunats. La mesura es pren perquè els alumnes que estiguin vacunats amb la pauta completa estaran exempts de fer quarantena en cas que siguin contacte estret d’un positiu, el mateix que passa amb els professors.

USTEC veu discriminatòria la mesura

El sindicat dels treballadors de l’ensenyament de Catalunya, la USTEC, no veu bé la mesura i assegura que podria ser discriminatòria. Tem que pugui afectar els alumnes de famílies amb menys recursos, que són les que segons la portaveu acostumen a decidir no vacunar les criatures.

Torna el contacte físic a les residències

Els visitants a residències de gent gran ja poden tornar a tenir contacte físic amb els residents. Quan va començar la pandèmia, es va prohibir que visitants i residents es toquessin. Això es podrà fer als centres que tenen categoria verda, és a dir, que no tenen cap cas de covid, i sempre amb cita. També podran rebre visites amb contacte físic els residents de nova incorporació amb una PCR negativa. A més, el nombre màxim de visites per resident de tres persones passa a ser una recomanació.

La cinquena onada va de baixa

La cinquena onada del coronavirus segueix de baixa a tot Espanya. Segons les dades de diumenge a Catalunya es van registrar 620 positius nous, 740 hospitalitzats i cap mort notificada i el risc de rebrot està per sota dels 100 punts.