Fa més de 15 anys que  la Zohra Chafehi i el seu marit van obrir La cuineta del Poble-sec, una botiga de menjars casolans per emportar que ara té els dies comptats. Estan de lloguer en un edifici del carrer del Roser, 67, que fa dos anys va canviar de propietaris. Recentment, els han comunicat que no renovarien el seu contracte de lloguer. Zohra Chafehi explica que, en un primer moment, la nova propietat  els va oferir ajuda per buscar un nou local al barri, però afirmen que no poden pagar un altre espai: “Els lloguers han pujat molt al Poble-sec i és impossible per nosaltres assumir el cost”, diu.

“No volem marxar”

La impulsora de La cuineta afirma que en una ocasió els van oferir 15.000 euros per marxar abans d’agost i “ens va arribar a dir que sempre podíem tornar al Marroc”. Les seves filles, però, han nascut a Barcelona, estan estudiant “i no volem haver de marxar”. Si no queda un altre remei, la família es planteja tancar el negoci familiar i buscar un altre treball. Diuen, però, que no voldrien arribar a aquest punt, ja que fa molts anys que estan al barri i “això implica deixar tota una vida enrere”. Tot i això, el contracte de lloguer de Chafehi finalitza en vuit mesos.

Mobilització veïnal

Els veïns tampoc no volen que La cuineta tanqui les portes i s’han començat a mobilitzar. Des del Sindicat de Barri del Poble Sec consideren que aquest cas està relacionat amb una onada especulativa immobiliària i financera que, afirmen, està envaint el barri. Per evitar que aquest fenomen s’agreugi, des del sindicat ja han fet algunes accions: ocupacions, aturar desnonament i, en el cas de La cuineta, durant tot un dia van trucar massivament a la immobiliària per demanar que els renovessin el contracte. De moment, però, continua la incertesa sobre el futur de l’establiment.