La contramanifestació d’aquest dissabte s’ha acabat almenys 24 ferits després de l’actuació policial. A través de les xarxes socials, alguns usuaris i entitats en defensa dels Drets Humans han criticat les càrregues policials i molt especialment que els agents colpegessin amb les porres al cap d’alguns manifestants. El president de la Generalitat s’ha compromès a revisar l’operatiu per detectar si hi ha hagut mala praxi i el conseller de l’Interior investigarà si els Mossos van actuar “fora de protocol”.

Cops de porra al cap

L’associació Irídia lamenta que almenys quatre persones van quedar ferides al cap per un cop de porra, un procediment que l’entitat assegura és un delicte. Recorden que hi ha diverses condemnes judicials a agents per aquesta irregularitat, la més recent, la condemna i inhabilitació d’un mosso per haver ferit al cap un jove durant el desallotjament de Can Vies l’any 2014  L’advocat de l’entitat, Andrés García Berrio, ha assegurat que demanaran una reunió amb el conseller d’Interior perquè els donin les explicacions pertinents.

Iridia ha denunciat el mal ús de la porra per part dels agents en nombroses ocasions. La més recent, durant les manifestacions a la Delegació del Govern espanyol el març passat.  Aquesta associació també investigarà alguns mossos que no duien la pertinent identificació a l’esquena. 

Càrrega sota una bastida

Una altra de les actuacions més qüestionades és la intervenció d’un grup d’agents a la ronda de Sant Pere. Els Mossos colpegen un nombre reduït de manifestants que caminen en fila índia per un espai reduït, sota una bastida.

La CUP demana la dimissió de Buch

Ha estat un operatiu policial que ha aixecat crítiques per part dels CDR i la CUP, que han demanat la dimissió del conseller de l’Interior, Miquel Buch. Una renúncia que han negat el mateix Buch i també el president de la Generalitat, Quim Torra, que s’ha compromès a revisar l’operatiu per detectar si hi ha hagut mala praxi. Una petició que li han fet també el diputat d’ERC, Ruben Wagesberg, o el regidor republicà, Jordi Coronas.