L’associació Ca la Dona ha inaugurat el nou local reformat de l’entitat, ubicat al número 25 del carrer de Ripoll. És un espai de 2.500 metres quadrats on treballen 50 voluntàries. Totes elles escolten i ajuden qualsevol dona que ho necessiti, sigui amb assessorament legal, jurídic o psicològic.

En 38 anys, l’entitat feminista ha passat per diverses seus. Aquesta vegada volien crear un espai propi per al col·lectiu i ser un punt de referència del moviment feminista a la ciutat. Les noves instal·lacions també busquen ser un espai obert de debat. Així ho explica Maria Morón, de Ca la Dona.

“La nostra filosofia és la política de la relació: en l’intercanvi, el debat, el diàleg…, on trobem els punts en comú de les diverses posicions.”

Ca la Dona i els canvis de local

Amb el pas del temps, Ca la Dona ha anat canviant de seu: va instal·lar-se a la Gran Via abans de passar pel carrer de Casp. Aquest últim espai es va quedar petit i per això l’entitat va buscar una nova ubicació per desenvolupar la seva tasca. El 2005 l’entitat va decidir-se per l’edifici municipal ubicat al número 25 del carrer de Ripoll.

El consistori va començar les obres per reformar el nou local el 2009. No va ser fins al març del 2018 que l’Ajuntament va cedir l’edifici municipal del Gòtic a Ca la Dona.