Després de les càrregues policials que han tingut lloc en les mobilitzacions contra l’homenatge als policies per l’1-0, diferents líders polítics han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. Un dels primers ha estat Vidal Aragonès, diputat de la CUP, que ha recriminat al govern català que hagi permès la manifestació convocada per Jusapol i ha sentenciat en una piulada: “Miquel Buch, el poble et jutjarà. Marxa, ja!”

Unes paraules que més tard ha ratificat el seu company de partit, Carles Riera, davant dels mitjans de comunicació. Riera ha demanat la dimissió immediata del “senyor Buch” perquè “és el responsable polític d’aquesta acció violenta”, que ha qualificat de despropòsit. Per tot plegat, el cupaire també ha exigit respostes a Junts per Catalunya, ERC i el president Torra.

Riera també ha celebrat la mobilització “no violenta” convocada per Arran, després de ser preguntat pels objectes que els manifestants han llançat als agents. Ha defensat que eren “pots de pintura” en pols i ha refusat qualsevol acusació d’agressivitat.

Crítiques d’altres representants polítics

Qui també s’ha pronunciat ha estat el diputat d’ERC al Parlament de Catalunya Ruben Wagensberg, que ha criticat durament l’actuació dels Mossos d’Esquadra. A través de Twitter, Wagensberg ha retuitejat un vídeo en què es veu els antidisturbis carregant contra persones que passen corrent per sota d’una bastida. El diputat ha dit que les imatges demostren “les ganes que ens tenen els Mossos” i ha demanat responsabilitats després de qualificar la situació de “vergonyant”.

El líder del PPC, Xavier García Albiol, també reclama la dimissió de Buch, en aquest cas pels aldarulls que han tingut lloc durant les mobilitzacions. Albiol ha titllat el conseller d'”inepte i incapaç” per no haver evitat els incidents. Ha criticat que els manifestants independentistes hagin utilitzat la violència i ha avançat que demanaria la compareixença del conseller per uns aldarulls que, assegura, són inadmissibles.