La jutgessa que investiga la mort d’un agent de la Guàrdia Urbana que es va trobar calcinat prop del pantà de Foix ha reconstruït aquest dimarts tant a la casa de la víctima com al lloc on es va localitzar el cadàver el crim en presència dels dos detinguts, que també són policies de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra els han traslladat des dels centres penitenciaris on compleixen presó preventiva fins a Vilanova i la Geltrú, a la casa de la detinguda, que era la parella sentimental de l’agent mort. La investigació apunta que aquest va ser l’escenari del crim.

Els Mossos d’Esquadra ja havien escorcollat la casa de la parella de la víctima, que es troba en una urbanització de Vilanova i la Geltrú. Aquest dimarts però la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú hi ha volgut tornar per reconstruir el crim en presència dels dos detinguts per la mort del policia, dels seus advocats, d’una quinzena de mossos d’esquadra i de la resta de la comitiva judicial.

Es tracta d’una diligència més que pretén aclarir com va morir l’agent de la Guàrdia Urbana trobat mort prop del pantà de Foix. De moment, hi ha dos agents de la Guàrdia Urbana detinguts que estan en presó provisional sense fiança. La principal hipòtesi de la investigació és que els dos agents arrestats van matar el seu company després que aquest descobrís que la detinguda, que era la seva parella sentimental, havia reprès d’amagat una relació amb l’altre detingut. Se sospita que un cop l’agent mort ho va descobrir els va amenaçar de revelar informació rellevant sobre la mort d’un manter l’any 2014, una causa que es va arxivar i per la qual tots dos van estar investigats.

A més, al detingut se’l va condemnar el 2013 a una falta per haver agredit un altre manter en un dispositiu de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant irregular.