Penjada penó LGTBI balcó Ajuntament

El balcó del Saló de Carles III de l’Ajuntament ja llueix la bandera amb l’arc de Sant Martí per commemorar la Diada per l’alliberament sexual i de gènere. A l’acte ha assistit l’alcaldessa, Ada Colau, acompanyada de regidors i diverses entitats relacionades amb el col·lectiu LGTBI.

Aldarulls durant el pregó del Pride Barcelona 2019

Aquesta penjada del penó arriba un dia després que l’actriu Itziar Castro fes el pregó del Pride Barcelona 2019. Sota el lema “Més amor, menys odi, stop LGTBIfòbia”, Castro va repartir petons a diverses persones que hi havia sobre l’escenari, entre elles Ada Colau. Durant l’acte un grup d’activistes de LGTBI+ van fer una protesta contra el capitalisme del Pride. Diverses unitats de la Brimo dels Mossos d’Esquadra van intervenir.

Un cap de setmana ple d’activitats

Enguany el Pride celebra un gran aniversari: els 50 anys de Stonewall, la revolta al barri de Nova York que va engegar la lluita del moviment LGTBI. Entre aquest divendres i dissabte, hi ha programades més d’una trentena d’activitats.

La manifestació, un dels actes més esperats

Se celebrarà dissabte de 18 a 20 h. El recorregut s’iniciarà als Jardins de les Tres Xemeneies, al barri del Poble-sec, pujarà per l’avinguda del Paral·lel i acabarà a la plaça d’Espanya. Abans d’aquesta marxa, però, hi ha programada una concentració de carrosses i una festa prèvia. D’aquesta desfilada se n’ha parlat molt els darrers dies després que la majoria de les entitats participants censuressin la participació de Ciutadans. Consideren que la formació d’Albert Rivera ha pactat amb “partits que vulneren els drets LGTBI”.