L’actriu Itziar Castro ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida del Pride Barcelona 2019. Per fer el pregó inaugural, Castro ha convidat a l’escenari, de manera aleatòria, diversos representants i defensors del col·lectiu LGTBI, entre els quals hi havia l’alcaldessa, Ada Colau. Amb el lema “Petons per a tothom”, Itziar Castro ha repartit petons a diverses de les persones que hi havia a l’escenari, Colau inclosa.

Enmig d’aplaudiments, l’actriu ha volgut dedicar unes paraules a les més de 360 persones transsexuals assassinades l’any 2018. “Encara ens queda molta feina, hi ha molts països on estimar a qui vols et pot suposar anar a la presó o que t’assassinin”, ha declarat.

L’acte inaugural, que s’ha celebrat a la plaça de la Universitat, també ha tingut actuacions musicals. Ha estat un tastet de les diverses activitats que se celebraran el 28 i 29 de juny. Es preveu que el moment més àlgid sigui la manifestació del Pride Barcelona, que es farà dissabte, de 18 a 20 h.

D’aquesta manifestació se n’ha parlat força durant aquests darrers dies, ja que els organitzadors hi han vetat la participació de Ciutadans per haver pactat amb “partits que vulneren els drets LGTBI“.