Des de l’organització asseguren que la LGBTI-fòbia encara és present a les institucions catalanes en què, diuen, hi ha una manca de voluntat política per garantir la seguretat i els drets del col·lectiu.

Afirmen que des del Departament s’ignoren de manera sistemàtica les denúncies presentades des de l’aplicació de la llei contra l’homofòbia, aprovada ara fa més de dos anys. Denuncien que malgrat s’han presentat  prop de 200 denúncies, només 80 s’han tramitat i han estat únicament dues les que han acabat amb sanció. Això, alerten, només reforça la seguretat dels agressors, tan individuals com empreses.

La Crida ha demanat també el cessament immediat de Maria Lluïsa Jiménez i Gusi. Volen la substitució de la cap de l’àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGBTI per algú que, afirmen,  estigui compromès amb les seves llibertats i drets.

L’acció s’ha emmarcat en el dia de l’orgull LGBTI, que ha començat amb senyals de suport al pont de Vallbona a Nou Barris i a Sarrià, on s’han exhibit pancartes i pintades amb missatges reivindicatius a favor del col·lectiu.

Avui a les 19 h es dona el tret de sortida a la festa per excel·lència a la ciutat de l’orgull LGTBI, el Pride Barcelona. Començarà a la plaça de la Universitat i s’allargarà fins a les 22 h.