L’examen de català ha estat el primer del dia, en la segona jornada de la selectivitat 2020. Les paraules més comentades de la prova han estat “corregudes” i “ploramiques”. Totes dues han generat molts comentaris a les xarxes socials. També l’exercici de “listening” d’anglès ha estat molt comentat per alguns estudiants que han tingut dificultats per poder-lo entendre.
En el cas de “corregudes”, la paraula ha causat molts tuits irònics, pel doble sentit que pot tenir la paraula.
Tota la nit que s’han sentit CORREGUDES, al pis de dalt i no he pogut dormir. 😂😂 me meooo #selectivitat2020 #selectivitad2020 pic.twitter.com/qck48uRkSY
— CactusConMascarilla (@dowee_12) July 8, 2020
Visca les corregudes i les corredisses#selectivitat2020
— Júlia Trillo 🦁 (@julsst14) July 8, 2020
Pel que fa a “ploramiques”, molts estudiants han criticat que la paraula no s’accepti com a resposta vàlida, tot i estar recollida al diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans. En les solucions publicades, es preveu com a resposta vàlida “ploraner”.
@gencat Podrieu explicar per què ploramiques no està acceptat? #selectivitat2020 @selectivitat20 pic.twitter.com/VqjnUEnlTK
— Guillem Pont (@guillempont28) July 8, 2020
firma peticio: ploramiques s'accepta #selectivitat2020
— Ona Fàbrega (@onafabrega) July 8, 2020
Pel que fa als textos a comentar, a l’opció A n’hi havia un de Josep Pla, mentre que, en ple coronavirus, la salut s’ha colat a l’opció B, amb un text sobre vacunes. En l’apartat de lectures obligatòries, han sortit ‘Terra baixa’, d’Àngel Guimerà, i ‘Mirall trencat’, de Mercè Rodoreda.
Arribo a fer la selectivitat aquest any i literal que em dona un xungo llegint el text de l’opció B de català
Aquesta gent no pensa en què en el món existim gent aprensiva nivell heavy?#selectivitat2020— jana (@jana98671672) July 8, 2020
En general, l’opinió a les xarxes és que l’examen ha estat fàcil, al contrari del que molts estudiants van dir en la primera jornada de selectivitat sobre proves com la de matemàtiques aplicades a les ciències socials o castellà, que van trobar difícils.
L’examen de català de la selectivitat d’aquest any la pot fer qualsevol alumne de 6è de primària. Perdoneu però algú ho havia de dir. #selectivitat2020
— Catxiiing (@Catxiiing) July 8, 2020
Quin regal català. #selectivitat2020
— Rai (@RRafols13) July 8, 2020
En aquesta segona jornada de la selectivitat 2020 es fan un total de vuit exàmens. A més de català, hi ha els exàmens de llengües estrangeres (anglès, francès, alemany i italià), electrònica, economia a l’empresa i literatura catalana.
El “listening” d’anglès
Una prova que també ha creat rebombori a les xarxes socials és, com acostuma a ser tradició, el “listening” de l’exàmen d’anglès. Els estudiants havien d’entendre l’àudio d’una entrevista sobre una missió espacial a Mars però per a alguns ha estat una missió impossible i els ha semblat que la conversa era en un altre idioma.
m’arriben a dir que lo listening stava en xino i meu crec #selectivitat2020
— agnès (@agnesalbiol) July 8, 2020
D’altres han fet servir la imaginació per trobar les respostes encertades.
jo responent el listening d’anglès #selectivitat2020 pic.twitter.com/rhx7Dz1oKf
— ainara (@imfeddup) July 8, 2020
I per a alguns no hi ha hagut manera de concentrar-se i desxifrar l’àudio.
jo: intentant concentrar-me pel entendre d q collons anava el listening d’angles
mi cerebro: pic.twitter.com/A0QOFcolxe
— Anna (@annapalauu) July 8, 2020
Les meves neurones al listening d’anglès. #selectivitat2020 pic.twitter.com/5N3qpLK55B
— Laia Abella (@laia_abella) July 8, 2020