app

El Departament de Salut ha confirmat sis nous casos de coronavirus a Catalunya. Els últims, de caràcter lleu, s’han anunciat aquest diumenge a la tarda. Dues dones de 20 i 26 anys, totes dues residents a Girona i que van viatjar al nord d’Itàlia entre el 14 i el 16 de febrer. El sisè cas confirmat és el d’un home de 28 anys resident a Barcelona que també va ser al país italià. Va visitar Milà del 20 al 23 de febrer.

Aquest matí ja s’havien anunciat tres noves infeccions. El primer és un jove de 25 anys resident a Barcelona i el segon un home de 26 anys resident a Milà. Tots dos havien estat a la ciutat italiana del 20 al 26 de febrer. El tercer cas ha estat el d’una dona de 62 anys provinent de l’Hospitalet de Llobregat i que va estar en contacte amb un dels casos confirmats.

Amb aquests sis nous casos, la xifra a Catalunya ascendeix ja als dotze infectats. El Departament de Salut està fent seguiment a les persones que han estat en contacte directe amb aquests pacients, que estaran 14 dies confinades a casa.

De fet, aquest dissabte Salut va decidir fer un canvi en el protocol i atendre els casos sospitosos de coronavirus a casa i evitar el desplaçament del pacient al centre mèdic.