El CAP Drassanes ha obert aquest dissabte les portes per pintar les parets de l’espai de pediatria del centre. Fins a la 1 del migdia, famílies i els professionals del centre han pogut participar d’aquesta jornada que la Gerència Territorial de Barcelona (Institut Català de la Salut) organitza des de fa sis anys en diversos centres d’atenció primària, juntament amb l’associació sense ànim de lucre ARTistLOVE, que potencia la transformació social, utilitzant l’art com a eina.

Es tracta de la primera vegada que el CAP Drassanes ofereix aquesta activitat. Ha estat a la cinquena planta, a la sala d’espera de pediatria. La directora de Pediatria del centre, Gemma Ricós Furió, assegura que aquest tipus d’accions fa que els usuaris facin seva la sala i, a més, afavoreixen a la integració, “tot tenint en compte la multiculturalitat de la zona.”

Veïns de Drassanes participen en l’activitat

En Saleh és veí de la zona i la seva filla és usuària habitual del CAP Drassanes. El seu metge de capçalera sabia que la nena dibuixava molt bé i els va proposar que vinguessin aquest dissabte per omplir de colors les parets de l’espai. Tots dos estan contents de participar en aquesta acció comunitària i esperen amb il·lusió veure els seus dissenys un cop acabats. El resultat final, però, es podrà veure d’aquí a uns dies, quan els artistes d’ARTistLOVE hagin posat punt  final a l’obra.

L’acció ja s’ha fet als espais d’altres equips de Pediatria com el Clot-Sant Martí, la Marina-Magòria, Manso, Maragall, Pare Claret i Rio de Janeiro, i es decorarà progressivament les sales de pediatria d’altres centres.