noi 22 anys coronavirus barcelona clinic

Nil Monró té 22 anys i va contagiar-se del coronavirus mentre era a Milà, a la Fashion Week. Va convertir-se en el segon cas de Catalunya a contraure el virus i, de fet, encara es troba en quarantena a l’Hospital Clínic. La preocupació de les persones del seu entorn pel seu estat de salut i les múltiples reaccions de la ciutadania a aquest nou cas va fer-lo pensar, i finalment va decidir fer pública la seva història a través de les seves xarxes socials.

Crida a la calma

A través d’un fil a Twitter i d’una publicació a Instagram, el jove va anunciar que havia donat positiu en Covid-19 i seguidament va explicar la seva història. Mentre en Nil era a Milà, gaudint de la Fashion Week, van saltar les alertes sobre el gran increment de casos del virus a Itàlia. Assabentat de la notícia, va seguir “des del moment zero” totes les recomanacions que les autoritats estaven fent. A la seva tornada a Barcelona, explica, va començar a notar símptomes relatius a una grip estacional i va desplaçar-se fins a l’hospital perquè li fessin les proves pertinents. El resultat va donar positiu, i com narra a la xarxa, en un primer moment el va preocupar. Va rebre tota l’atenció i informació que va necessitar i això, afirma, el va tranquil·litzar molt. Ara el Nil es troba a l’Hospital Clínic en observació i en estat estable, i tal com conclou a les xarxes, es “troba bé i espera, a poc a poc, anar millorant”.

Pedagogia per tenir uns bons hàbits

“Que s’han de prendre precaucions? Sí”. En Nil convida a mantenir la calma, però també ha seguir unes conductes adequades d’higiene. És per això que dona alguns consells als internautes, com rentar-se bé les mans i sobretot evitar tocar-se la cara amb les mans brutes. També explica que és bo evitar espais tancats i l’ús de mascaretes, això sí, “sense que facin saltar les alarmes.”

En Nil ha fet també una crida a la tranquil·litat i ha convidat la ciutadania a estar ben informada abans de fer córrer rumors del tema. “No ens hem de tornar bojos, és com un refredat en què el risc de mort és gairebé nul si no formes part d’un col·lectiu vulnerable”, ha plasmat en una de les piulades.

Preguntes i respostes a Instagram

El jove vol anar més enllà d’explicar la seva experiència en primera persona. És per això que a través de les històries d’Instagram està obert a respondre tots els dubtes que els seus seguidors puguin tenir. El Nil transmet les preguntes a l’equip de l’hospital per saber-ne les respostes exactes i finalment ho acaba compartint a les xarxes. D’aquesta manera s’assegura, diu, que la població puguin informar-se de primera mà.

Ja ha rebut una allau de preguntes, així com de missatges de suport que, tal com explica en la darrera piulada, “respondrà durant els propers dies.” A més, afirma que el tracte que està rebent per part de l’equip de professionals és excel·lent.