Exterior de l'Hospital Clínic

El Departament de Salut ha confirmat aquest divendres al vespre el quart cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona de 58 anys de Sant Cugat del Vallès que es troba en estat lleu a l’Hospital Clínic. Segons el departament, la dona havia estat en contacte amb un cas positiu a Alemanya. Quan el cas alemany va proporcionar la llista de persones amb qui havia tingut contacte darrerament, hi figurava la dona catalana. Per això es va avisar el Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, que va procedir a fer-li la prova.

Quatre dies, quatre casos

El primer cas de coronavirus a la ciutat es va confirmar dimarts, 25 de febrer

. Va ser el d’una dona de 36 anys, resident a la ciutat, i que havia viatjat a Itàlia la setmana anterior. El segon cas —confirmat dimarts— va ser el d’un barceloní de 22 anys que també havia estat a Itàlia, entre el 22 i el 25 de febrer. I el tercer cas, que es va confirmar dimecres, 27 de febrer, és el d’una altra jove de 22 anys, en aquest cas una noia de Tenerife, que havia estat també a Milà uns dies abans.

El Departament de Salut ha reiterat els darrers dies que “està tot preparat per fer front al virus” i ha doblat l’atenció telefònica del 061 davant l’allau de trucades rebudes. També s’han elevat les mesures de precaució del personal sanitari davant del virus. Precisament l’Hospital Clínic, l’hospital de referència per als casos de coronavirus, ha rebut els darrers dies una major pressió assistencial pel nombre elevat de persones amb símptomes lleus que han anat directament a urgències sense trucar abans al telèfon 061.