El coronavirus té, de moment, poc impacte a l’Aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Les companyies han notat algunes cancel·lacions però l’activitat aèria i el trànsit de passatgers es mantenen, aliens a un virus que l’Organització Mundial de la Salut ja ha qualificat que té un risc “molt alt” de propagació.

Pel que fa a les mascaretes, aquest dissabte al matí se n’han pogut veure algunes a la Terminal 1, sobretot de turistes que estaven de pas per Barcelona. És el cas d’una parella procedent de Nàpols que han manifestat a betevé que portaven mascareta perquè la dona està embarassada i han decidit posar-se-les per prevenció. També han explicat que, abans d’enlairar-se cap a Itàlia, els van prendre la temperatura a l’aeroport del Prat, però que a la tornada no ho van fer. Asseguren que els va sorprendre perquè tornaven d’un país amb força casos de contagis.

Informació coronavirus aeroport italià

Ara bé, han matisat que en aeroports italians com Milà, Nàpols o Venècia sí que s’han activat mesures extraordinàries, com repartir fulls informatius amb consells per prevenir contagis. A l’aeroport de Barcelona hi ha un cartell informatiu en xinès, castellà i anglès sobre el covid-19 a la zona d’arribades. Segons Aena, també hi ha fulletons informatius a disposició dels passatgers a la zona de recollida d’equipatges. Als punts d’atenció d’Aena, alguns treballadors segueixen les recomanacions de portar mascaretes i netejar-se les mans amb gel. Alguns treballadors de companyies aèries, han explicat a betevé que lamenten que no s’hagin instal·lat dispensadors de gel desinfectant i que l’hagin de dur de casa.