El Departament de Salut ha actualitzat el protocol sanitari i aposta ara per a l’atenció domiciliària, tant en els possibles casos de coronavirus com en els casos confirmats amb símptomes lleus. Ho ha explicat la consellera Alba Vergés aquest dissabte el matí en una visita a la seu central del SEM. Vergés ha afegit que els pacients que requereixin realitzar-se la prova del covid-19 no s’hauran de desplaçar al centre mèdic, sinó que els professionals sanitaris els recolliran les mostres a casa.

Vergés ha recomanat, de nou, a la població que en primera instància truqui al 061 si tenen dubtes, un servei que s’ha reforçat darrerament per la crisi del coronavirus. A partir d’ara, quan calgui realitzar la prova per confirmar la infecció per covid-19, seran els professionals d’atenció domiciliària qui es desplaçaran a casa del pacient per prendre-li mostres. A més, els casos confirmats de coronavirus amb símptomes lleus, que segons el secretari de Salut Pública, Joan Guix, són la majoria, tampoc no caldrà que estiguin ingressats en un centre hospitalari. Per tant, els casos que s’estan tractant actualment a l’Hospital Clínic es podran traslladar a casa seva.

Per poder aplicar aquest nou protocol, el gerent del SEM ha anunciat que el servei d’atenció domiciliària es reforçarà amb set equips especialitzats arreu de Catalunya.