Torna a omplir-se de residus i deixalles el solar del carrer de l’Avançada, al Bon Pastor, malgrat que s’hi van col·locar blocs de formigó per impedir-hi el pas i més cartells per avisar de la prohibició. És un solar a tocar de la ronda del Litoral sense habitatges i això afavoreix que s’hi llanci tota mena de brutícia.

Segons els veïns, hi continuen arribant camions per abocar restes d’enderrocs, sorra, finestres, fustes, mobles i tota mena d’objectes, com caixes de fruites i material d’oficina, i fins i tot s’hi poden trobar fotografies personals escampades per terra. El Francisco Javier, un dels veïns de la zona, explica que és habitual veure gent llençant escombraries: “Agafen els sacs de runa, de tallers, veuen un forat i ho llencen. Jo he trucat a la policia i no em fan cas“.

Multats quatre infractors amb més de 2.000 euros

En aquest mateix solar, el gener del 2022 la Guàrdia Urbana de Barcelona va enxampar i identificar tres empreses i un transportista que abocaven tones de residus en aquest solar del Bon Pastor. Durant mig any i després de l’avís del personal de neteja i del districte, la policia municipal va fer vigilància per intentar identificar-los i sancionar-los per l’impacte que suposava la descàrrega de les escombraries. En total, es van retirar més de 21 tones de deixalles (21.460 quilos). Tots quatre infractors van haver de pagar una multa de 2.400 euros per, entre altres motius, possibles danys al medi ambient.

Neteja exprés a les cases barates del Bon Pastor després de la denúncia veïnal
L’associació de veïns havia alertat aquest dimarts que la zona s’havia convertit en una abocador de deixalles