Els veïns de la Barceloneta denuncien manca de neteja i manteniment a l’única àrea d’esbarjo per a gossos que hi ha al barri. La font d’aigua rovellada, els forats dins la sorra des de fa mesos o els desperfectes als jocs posen de manifest, a parer dels tenidors de gossos, que l’espai no reuneix les condicions per a la salubritat dels animals. Els usuaris denuncien que són ells mateixos qui netegen l’espai cada dia.

Aquesta àrea d’esbarjo per a gossos es va estrenar el 2018, però abans d’inaugurar-se els futurs usuaris ja es queixaven del disseny, amb una tanca ondulada. Consideren que la forma no és la més idònia per a una zona pensada per a aquests animals. Ara la denúncia va més enllà i hi afegeixen la falta de manteniment i brutícia, una queixa que fa anys que fan, però que no hi veuen solucions.

La presidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta i usuària de l’espai, Carmen Piera, explica que “el principal problema és que no hi ha manteniment ni neteja“. Assegura que han fet arribar les queixes i el malestar dels usuaris a tots els departaments i instàncies municipals necessàries. La Juana Marin Guerrero, tenidora i veïna, considera indignant que cada matí els usuaris hagin de netejar la zona. “Retirem, fins i tot, excrements humans“, afegeix.

El veterinari em va desaconsellar portar-lo a l’àrea per a gossos per la brutícia”
Obrien Cruz, tenidor de gos

L’Obrien Cruz, usuari assidu de l’àrea, explica que fa uns mesos el veterinari del seu gos li va aconsellar no portar-l’hi “perquè havia desenvolupat una al·lèrgia provocada per la brutícia de l’espai”. Cruz es queixa que si no el porta a aquesta zona no hi ha cap altra al districte on el gos pugui córrer o jugar.

Canviar d’ubicació la zona d’ús compartit

A banda de les queixes per la brutícia, els usuaris de la zona d’esbarjo per a gossos no entenen per què l’Ajuntament ha decidit ubicar la zona d’ús compartit, també al Parc de la Barceloneta, a prop d’un camp de futbol, d’una pista de bàsquet i de l’entrada d’ambulàncies de l’Hospital del Mar. Volen que es canviï d’emplaçament.

Piera explica que van informar l’Ajuntament que aquesta zona d’ús compartit estaria millor a tocar de l’àrea d’esbarjo. “És un espai que ja fem servir normalment i no hi passa gairebé ningú”, puntualitza. El districte assegura que si es comprova que la zona d’ús compartit escollida crea problemes, s’estudiarà un canvi.