Muntanyes de residus s’acumulen en un solar al polígon industrial del Torrent de l’Estadella, al Bon Pastor. Es tracta d’un terreny propietat d’Adif proper a les vies ferroviàries, al passeig de la Verneda, que des de feia temps es trobava ocupat i que ara s’ha convertit en un abocador de restes de tot tipus.

El districte de Sant Andreu ha explicat als veïns que els abocaments de brossa s’han incrementat en els darrers mesos com a conseqüència de la intervenció que van fer en un altre solar del barri on a principis d’any es van multar diverses empreses per descarregar-hi tones de residus.

S’expedientarà Adif perquè netegi el solar

Els empresaris del polígon del Torrent de l’Estadella asseguren que aquest solar feia temps que estava ocupat. De fet, encara s’hi pot veure una tenda de campanya. Però en els últims mesos s’ha incrementat la brutícia al solar i al carrer on es troba. Segons expliquen, els abocaments se solen fer a la nit o durant el cap de setmana.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha començat a elaborar un expedient fotogràfic per deixar constància de l’acumulació de residus i, segons ha explicat als veïns, obrirà un expedient sancionador a l’operadora ferroviària perquè hi actuï. Mentrestant, però, netejarà la zona com a acció subsidiària.

Es posaran càmeres de seguretat en un altre solar

Mentre el solar del passeig de la Verneda s’omple de brossa, un altre proper a la ronda del Litoral ha millorat. Després d’enxampar tres empreses que abocaven tones de residus al carrer de L’Avançada, el districte de Sant Andreu va limitar el terreny amb blocs de formigó i cartells nous per recordar la prohibició d’abandonar residus a la via pública. Aquesta mesures, segons els treballadors de la zona i el consistori, han reduït els abocaments.

Aquestes no seran les úniques mesures que prendrà el districte de Sant Andreu. Actualment s’està treballant en la redacció d’un informe per col·locar càmeres de seguretat al solar del carrer de L’Avançada, però la intervenció l’ha d’aprovar la Generalitat de Catalunya.