Els porcs senglars de Collserola han après a agafar la brossa de dins els contenidors. S’hi enfilen i amb el morro arrosseguen les bosses fora per aconseguir-ne el menjar. L’escena es repeteix habitualment al barri de muntanya de Can Rectoret i provoca que les deixalles acabin escampades per terra. Per solucionar aquest problema els veïns demanen que es col·loquin més contenidors al barri perquè ara mateix, asseguren, no són suficients.

Demanen més contenidors i més difícils d’obrir

“Hi ha deixalles per tot arreu i això és un perill perquè hi ha vidres, llaunes… A més, som a tocar del Parc Natural de Collserola”, explica Nati Ramos, veïna de Can Rectoret. Els veïns de la zona asseguren que cada vegada són més veïns al barri però que no s’hi han posat més contenidors. Això provoca que se saturin, especialment el cap de setmana perquè no passa el camió de les escombraries, i quan venen els senglars, els obren i n’extreuen les bosses. Per això demanen més contenidors i amb una obertura més complexa perquè els senglars no els puguin obrir.

“Volem reciclar i no podem”

Ara mateix hi ha dos punts de reciclatge a tot Can Rectoret. El barri és molt extens i per a molts veïns reciclar suposa desplaçar-se un quilòmetre. Alguns expliquen que haver d’anar tan lluny fa que acabin no reciclant. “No tinc transport propi i moltes vegades quan tinc pressa ho porto tot als contenidors de rebuig que tinc més a prop”, explica Claudia Campos, veïna del barri, que assegura que si tingués un punt de reciclatge més a prop sí que reciclaria.

“Em sembla increïble que avui en dia, amb totes les campanyes que es fan perquè la gent recicli, aquí vulguem reciclar i no puguem per falta de contenidors”, es queixa Anabel Gallo, veïna de Can Rectoret que fa anys que demana que s’hi col·loquin més contenidors.

L’Ajuntament assegura que s’hi han col·locat contenidors nous en els últims anys i que està estudiant posar-‘hi més, especialment d’orgànica per solucionar el problema de la recollida de brossa vegetal fins que no es reculli a domicili, opció que està considerant. De moment, però, no preveu instal·lar-hi més contenidors de reciclatge.