El local de comerç just Ecolectia, a Gràcia, acull l’acció solidària Acull un plat per difondre la història de les persones refugiades en el seu viatge a Catalunya. La iniciativa, organitzada per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, ha reunit el bàrman Alberto Pizarro i la Victoria, originària de Veneçuela. Tots dos han elaborat còctels mentre ella relatava les seves vivències al públic assistent.

La Victoria ha explicat que va deixar el país on vivia perquè era un entorn poc segur per a ella i el seu fill. Tos dos van arribar a l’estat espanyol fa tres anys i poc després es van establir a Barcelona. Assegura que el procés d’adaptació ha estat difícil en un inici, però que ha rebut l’ajuda de diverses persones durant la seva estada a la ciutat.

“No ha estat fàcil adaptar-nos a la societat de Barcelona. Sents una mica que has perdut el teu lloc al món. Però a poc a poc, amb l’ajuda del CCAR i de persones que he conegut, he aconseguit estabilitzar la meva situació i estar com a casa”

Acull un plat es va posar en marxa el 15 de juny a través de la CCAR. L’esdeveniment reuneix una persona refugiada amb un xef o especialista gastronòmic reconegut. Aquesta vegada, el bàrman Alberto Pizarro ha estat l’encarregat d’ensenyar a elaborar dos còctels: un amb alcohol i l’altre sense. Això sí, tots dos han estat elaborats amb ingredients de la botiga Ecolectia que tenen una vinculació amb Veneçuela.