Des de dilluns passat fins aquest dimecres la temperatura és excepcionalment alta a tot Catalunya i bona part d’Europa. És la tercera onada de calor de l’estiu, amb valors que a Barcelona han arribat, aquest dimarts, 23 de juliol, fins als 33,9 graus a l’estació meteorològica ubicada a la Zona Universitària. A partir d’aquest dimecres els termòmetres no pujaran tant, però fins divendres no es normalitzaran.

Temperatura màxima 23/07/2019

Aquesta onada de calor no ha estat tan forta com la de final de juny, en què a l’Observatori Fabra va registrar 37,7 graus, la temperatura màxima més alta registrada mai en un més de juny. Aquest dimarts es va arribar fins als 33,4 graus a aquest punt elevat de la ciutat.

Al pla de Lleida es va arribar fins als 41 graus

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimarts el lloc amb la temperatura més alta de tot Catalunya va ser Lleida-la Femosa, amb 41 graus, però molts altres punts de la Terra Ferma, del nord de la Vall de l’Ebre, de la Conca de Tremp o de l’altiplà central van fregar o superar lleugerament els 40 graus.

Evidències de l’escalfament global

Una altra dada interessant que va posar de manifest la calorada de dimarts és, per exemple, l’augment de dies anuals amb una temperatura màxima superior als 35 graus. L’Observatori de l’Ebre aquest estiu ja ha superat els 35 graus durant 19 dies.

Aquest estiu, a l’Obseravatori Fabra, es van registrar 34,6 graus el dia 27 de juny; 37,7 graus el dia 28 i 35,5 graus el dia 29 de juny.