Parc Científic UB

El Consell de l’Advocacia Catalana ha demanat a la Universitat de Barcelona que alliberi els 32 cadells utilitzats en un experiment al Parc Científic. Tot plegat, després que aquest dimecres eldiario.es destapés que la plataforma UTOX, que penja de la UB, va contractar a finals d’any Vivotecnia per elaborar dos estudis farmacològics amb gossos beagle. Aquesta empresa està sent investigada judicialment arran de les suposades pràctiques de maltractament animal comeses en els seus laboratoris.

La Comissió de Dret Animal del consell insta la UB a rescindir el contracte amb Vivotecnia. En un comunicat alerten que la companyia vol testar un medicament en els animals i que posteriorment els sacrificarà per a la realització de necròpsies. Proposen que els gossos es posin en adopció i que la UB i tots els “organismes i institucions que en depenen” es comprometin a “implantar mètodes alternatius a l’experimentació animal” en les activitats de recerca.

La Generalitat sol·licita informació de Vivotecnia a Madrid

Arran de les queixes de les entitats animalistes i després que el Consell de l’Advocacia Catalana hagi demanat a la Universitat de Barcelona que alliberi els gossos, el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha demanat informació al govern de la Comunitat de Madrid en relació amb l’empresa Vivotecnia. La Generalitat es vol assegurar que la companyia compleix tots els estàndards del sistema de recerca i universitats català.

Catalunya, pionera en la protecció animal

Els advocats catalans afirmen que “Catalunya ha estat pionera en la creació de regulació de protecció animal a escala estatal” i volen “que Europa i el món mirin cap a mètodes alternatius, que són possibles, i enterrar imatges
d’animals maltractats, ultratjats i denigrats
“. La Comissió de Dret Animal del Consell de l’Advocacia Catalana està formada per representants de les 14 comissions de protecció dels drets dels animals dels col·legis d’advocats de Catalunya.