El punt de vacunació mòbil de l’Arc de Triomf s’ha estrenat aquest dimecres amb llargues cues i molta confusió entre els que s’hi esperen. Una hora abans de l’obertura, a les 10 del matí, ja hi havia un centenar de persones. Entre elles, molts joves, tot i que aquest camió mòbil estava pensat per vacunar persones de més de 40 anys de Ciutat Vella i del Fort Pienc sense cita.
Vacunes també per a joves no vulnerables
En un primer moment, els responsables de Salut han assegurat a betevé que només es vacunarien les persones de més de 40 anys o persones més joves que fossin de col·lectius vulnerables. Alguns joves han rebut el vaccí de Janssen, d’una sola dosi, sense ser ni del barri ni tampoc de cap grup vulnerable.
Alguns dels que s’han vacunat ni tan sols són de Barcelona, sinó que únicament hi treballen o hi estudien i han aprofitat el punt mòbil per vacunar-se. Més tard, membres de la Creu Roja han anat a buscar les persones de la cua majors de 40 anys per donar-los prioritat.
Tarda amb poca cua i sense vacunar joves
La imatge a la tarda ha estat diferent de la del matí i no s’hi han vist llargues cues per esperar rebre la punxada. Fonts de Salut han explicat a betevé que no s’han vacunat joves i això és el que els voluntaris de la Creu Roja han transmès als que feien cua amb l’esperança de rebre el vaccí. També descarten vacunar-los a última hora en cas que sobrin dosis, tal com sí que passa a l’Hospital de Sant Pau i la Fira de Barcelona, i la idea és dur-les a l’Hospital Clínic. En total, s’han administrat més de 800 vacunes de les 1.200 disponibles per aquest dimecres.
Argimon: “Si ve un jove de menys de 40 anys se li dirà que no”
Justament aquest matí, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia assegurat en una entrevista a TV3 que en aquests punts mòbils no es vacunaria cap persona menor de 40 anys. “Si és un jove de menys de 40 anys se li dirà que no”, ha assegurat.
Aquest és el primer punt mòbil de vacunació que s’instal·la a Barcelona i estarà en funcionament fins divendres. Salut en vol instal·lar també en altres grans ciutats de Catalunya (al Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, i també a Girona i les Terres de l’Ebre). Les ubicacions es trien per ser zones amb una incidència major de la covid i també per poder vacunar persones “difícils de captar”.