Són les 18 h, i queden dues hores perquè tanqui portes el punt de vacunació de la Fira de Barcelona. Amb tot, apareixen persones que s’apleguen a la porta per on surten els pacients que han rebut el vaccí.

A les 19 h, quan queda una hora per al tancament de portes del centre, el grup de persones ha crescut. “Qui és l’últim?”, sentim que pregunta una noia, i un altre jove li respon que “soc jo”. La noia s’assegura, i repregunta al noi: “Estàs esperant a veure si sobren vacunes, oi?”, i el jove assenteix amb el cap.

Fa uns minuts que s’ha començat a organitzar una cua. Totes són persones que esperen “que hi hagi sort i sobrin vacunes“, ens expliquen. La majoria són joves, d’entre 16 i 29 anys, la franja amb menys grau de vacunació i la que ha tingut dificultats de reservar cita de manera telemàtica. La majoria confessa que “havíem provat de reservar dia i hora a través del web”, però com que “és difícil perquè es col·lapsa i hi ha molta llista d’espera, venim aquí a provar sort“.

És, si fa o no fa, el mateix que ja passa a altres punts de vacunació de la ciutat, com l’Hospital de Sant Pau. La jornada comença amb unes dosis estipulades segons el nombre de reserves que han fet els pacients, però a vegades passa que no tothom que té cita es presenta a rebre el vaccí. Per evitar perdre aquestes vacunes i llençar-les, el personal sanitari busca candidats alternatius: i aquests són els que s’apleguen als punts de vacunació unes hores abans que tanquin.