(ACN) El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha declarat aquest dijous al matí com a investigat al Jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona per un suposat delicte d’injúries i falsificació de documents privats. La magistrada té obertes unes diligències des del maig passat arran de la querella que li va posar un mossèn per una suposada trama per apartar-lo de l’Església i d’una presumpta paternitat .

El querellant acusa l’arquebisbe d’haver-li generat “indefensió” per haver-li negat una còpia de les acusacions i limitar-se a llegir-li uns paràgrafs. També denuncia que Omella no va enviar a Roma l’escrit de defensa amb una acta notarial de la mare i una prova de paternitat. De fet, la querella assegura que Omella és “l’autor de les falses acusacions”.

El mossèn també creu que darrere del seu cas hi ha una pugna pel poder a l’Església i ho relaciona amb un cas d’un presumpte assetjament sexual el 2014 a un diaca de 27 anys amb qui havia conviscut a la diòcesi de Saragossa. El sacerdot també ho nega i assegura que se’l va utilitzar per fer que el papa destituís l’aleshores arquebisbe de Saragossa, Manuel Ureña, considerat conservador.

“No crec que sigui el primer cop que un sacerdot es querella contra un cardenal”

En arribar a la Ciutat de la Justícia, Omella ha intentat esquivar la premsa que l’esperava i en sortir ha fet unes breus declaracions per dir que està “molt content” perquè “sempre” confia en la justícia i espera que “tot anirà bé”. La declaració ha durat un quart d’hora aproximadament i Omella creu que la magistrada “ha entès bé del que es tractava” i ell ha “intentat dir tota la veritat i només la veritat”. En tot cas, ha dit que no creu que sigui el primer cop que un sacerdot es querella contra un cardenal.

La jutgessa ha enviat una comissió rogatòria al Vaticà perquè li remeti una “còpia de l’expedient signat” que va acabar amb la seva expulsió del sacerdoci. Segons fonts jurídiques, la defensa d’Omella ha presentat un document al jutjat.