Aquest divendres és una jornada decisiva per als estudiants que començaran els estudis universitaris al setembre, perquè s’han fet públiques les notes de tall dels diferents estudis. I com ja va passar l’any passat, la més alta, amb un 13,418, és la del doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb  20 places, i de nou també els mateixos estudis a la Universitat de Barcelona (UB) amb un 13,340, també amb 20 places.

La tercera nota de tall més alta és per als estudis de Filosofia, Política i Economia que ofereixen conjuntament la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la UAB, amb una nota de 12,888, seguida de prop per la titulació de Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya amb un 12,854. Medicina, el grau més demandat en primera opció, ocupa la sisena posició del rànquing de notes de tall. A la UB, demanen per estudiar Medicina una qualificació mínima de 12,744, darrere del 12,770 que demanen a la UPC per accedir als estudis d’Enginyeria Física i del 12,768 que cal per estudiar la doble titulació de Bioquímica i Biologia Molecular i Biotecnologia a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

47.559 universitaris nous

El Consell Interuniversitari de Catalunya ha donat a conèixer en una roda de premsa tota la informació sobre els resultats de la preinscripció per al curs 2019-2020. Un total de 47.559 persones s’han preinscrit aquest mes de juny del 2019 a les universitats catalanes per al curs vinent, una xifra lleugerament superior a la del curs passat (al juny del 2018 es van preinscriure 46.956 estudiants).

Segons la coordinadora de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, Pilar Gómez, no hi ha diferències destacables per gènere. Les dones representen el 58,28 % del total d’estudiants que han fet la preinscripció, i els homes el 41,73 % restant. Pel que fa a les qualificacions, ha dit, les estudiants han tret de mitjana una nota que supera la dels homes per la mínima, una centèsima.

El 88,40 % de les places assignades

També des d’aquest divendres es pot consultar la 1a assignació de places de la universitat. Fins ara ja s’han assignat 42.041 de les places, el que representa el 88,40 % del total. Segons les dades facilitades per la Secretaria d’Universitats i Recerca, gairebé set de cada 10 estudiants, un 68,28 %, podran estudiar l’ensenyament que volien en el centre triat en primera opció.

Els estudis amb més demanda

Un altre aspecte en què no hi ha grans canvis és en els estudis més demandats. La UB continua sent la més demanada en primera opció pels estudiants catalans: el podi dels tres graus més sol·licitats són Medicina, Administració i Direcció d’Empreses i Psicologia, tots de l’oferta de la UB. En quarta i cinquena posició, els estudis de Medicina i Psicologia a la UAB.

Un cop publicades les notes de tall, començarà el procés de matriculació.