El carrer d’Aneto ha arribat a tenir fins a set contenidors d’escombraries en un mateix tram: tres de reciclatge, tres de rebuig i un de matèria orgànica (aquest ja s’ha retirat). Aquesta concentració de cubells d’escombaries ha aixecat les queixes dels veïns, que denuncien olors “insuportables”. “La brutícia s’acumula perquè no tothom llença les escombraries a dins i les olors i la calor atreuen les mosques”, es queixa Eleuterio Ortiz. Per això, els veïns reclamen que els contenidors es redistribueixin per la zona.

Set contenidors en un mateix punt

Els problemes van començar fa vuit mesos, quan l’Ajuntament va decidir ubicar els set contenidors en el mateix tram de carrer. Segons els veïns, l’acumulació de brossa en un mateix punt i una neteja insuficient dels carrers han convertit aquest tram en un punt de males olors i mosques.  A més, afirmen que l’empresa encarregada de recollir els residus no neteja els contenidors amb aigua. “Un dels contenidors, el de matèria orgànica, el van haver de retirar fa 10 dies i no s’ha pogut tornar a posar, per les olors que desprenia”, denuncia Ortiz. “Cal netejar més sovint els contenidors”, reclama Antonio Silva, el president de l’Associació de Veïns del Turó de la Peria, “sobretot per la part de sota, on queden restes de residus que acaben fent molta pudor”.

Comerç amb la porta tancada

A la queixa dels veïns se suma la del comerç. Les botigues més properes als contenidors afirmen que els seus negocis es veuen perjudicats per la manca de neteja. “Fa tres setmanes, quan estava el contenidor de la matèria orgànica, passar per aquest tram de carrer era insuportable”, denuncia Blanca Calleja, “no podíem obrir la porta del nostre comerç perquè ens entrava dins tota  la pudor, estàvem tot el dia amb l’ambientador”.  Per tot plegat, volen demanar una reunió urgent amb el nou govern del districte de Nou Barris, tan aviat es constitueixi.