El barri està inquiet. Veïns del Putxet i el Farró denuncien un augment de pisos i locals comercials ocupats a la zona. Segons el president de l’associació veïnal del Putxet, Francesc Ribera, d’ocupacions sempre n’hi ha hagut, però ara han crescut. Les alarmes han saltat per l’alerta d’alguns propietaris del número 46 del carrer de Ballester. Asseguren que diverses famílies amb menors han entrat a l’immoble: són pisos dúplex amb piscina comunitària que feia temps que eren buits.

El cas del número 46 del carrer de Ballester

Segons la propietària de cinc de les 60 places d’aparcament de l’edifici, hi van accedir el 7 de juliol. Explica que la finca és del fons d’inversió Cerberus, que va comprar-la al BBVA, antic propietari després que la constructora que va aixecar-la fes fallida. Assegura que dels 11 pisos que hi ha nou estan ocupats i els dos restants són de la constructora, que els lloga legalment a turistes.

Aquesta propietària de places d’aparcament, que vol conservar l’anonimat, relata que ella i altres propietaris ja han fet diverses denúncies als Mossos d’Esquadra per desperfectes al garatge, les zones comunitàries i, fins i tot, als cotxes particulars. També per conflictes: assegura que els inquilins l’han amenaçada i que hi ha tingut trobades violentes. Tots els panys dels pisos ocupats estan malmesos i també els comptadors de l’electricitat.

Els ocupants temen ser víctimes d’una estafa

betevé ha parlat amb la família que viu en un dels baixos de l’immoble, amb com a mínim tres menors. Afirmen que ells han pagat gairebé 4.000 euros a un particular per entrar-hi a viure, i que els han fet un contracte de lloguer de 600 euros al mes durant cinc anys. Ara bé, des que van pagar i van accedir a l’habitatge, no han pogut tornar a contactar amb la persona que els va oferir el pis. Temen que els hagin estafat. Els ocupants d’un altre pis de la primera planta comparteixen relat.

JxC se suma a la denúncia veïnal

A tot plegat s’hi ha sumat Junts per Catalunya, que ha fet inventari i ha comptat fins a set ocupacions a la zona del Putxet i el Farró. El regidor Jordi Martí, i president anterior del Consell del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, denuncia inacció per part del govern municipal i demana al nou tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que prengui mesures urgents.