Arrels Fundació ha posat en marxa, durant l’emergència del coronavirus, nous equips de carrer formats per prop de 70 persones voluntàries que recorren, sobretot l‘Eixample i Sants-Montjuïc, ja que en aquests districtes hi ha menys serveis per a persones sense llar i es calcula que hi viuen 400 persones, (1.200 a tota la ciutat), segons el darrer cens de l’associació. Ferran Busquets, director d’Arrels, afirma que en les pròxims dies “hi haurà un equip treballant a peu de carrer a la Sagrada Família“.

Reparteixen roba, mascaretes, guants, sabó i àpats

Busquets assegura que s’està repartint roba, mascaretes, guants i sabó. A la vegada, des de dimecres de la setmana passada “estem repartint 80 àpats a la gent que viu al carrer”. El director d’Arrels explica que era una “demanda que feien aquestes persones”. Cada dia diversos cotxes recullen el menjar que alguns restaurants els ofereixen de forma gratuïta.

S’activa un telèfon per orientar els sensesostre

L’associació també ha activat un telèfon per oferir informació útil sobre els recursos disponibles que hi ha per a aquestes persones. El servei telèfonic és el 93 551 48 40 i funciona de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Aquest servei està pensat per als veïns i veïnes de la ciutat, les persones sense llar i associacions, perquè puguin orientar les persones que viuen al carrer durant la crisi del coronavirus.

Una app per localitzar persones sense sostre

Les noves mesures d’Arrels s’emmarquen en la campanya #etsvital i demana el suport de la ciutadania per localitzar persones que dormen al carrer a través de l’app mòbil Arrels Localitzadors i contribuir econòmicament a fer possible que ningú no passi el confinament al carrer.

Sobre els espais que ha habilitat l’Ajuntament de Barcelona als sensesostre, Busquets ha explicat que “valoren l’esforç de l’administració”. A la vegada, considera que “hagués estat més ideal crear espais més petits, perquè en cas de contagi seria més difícil que s’escampés el virus a molta gent”. Busquets es pregunta “què passarà amb aquestes persones sense sostre quan acabi el confinament?“.