L’atac d’un grup d’ultradreta contra la placa sobre la repressió franquista que aquest dimarts es va col·locar a la comissaria de la Policia Nacional de la via Laietana ha provocat la resposta de col·lectius defensors de la memòria històrica. L’Ateneu de Memòria Popular, impulsor de la iniciativa per fer de l’edifici policial un espai de memòria històrica, ha convocat una concentració davant del número 43 de la via Laietana, on hi ha la comissaria de la policia espanyola.

Poc després que es fes públic l’atac a la placa, el mateix col·lectiu de memòria històrica ha col·locat clavells al panell amb l’objectiu de reivindicar la dignitat de les persones represaliades per la brigada politicosocial de l’època franquista.

L’Ajuntament presentarà una moció d’urgència

A la concentració hi han assistit diversos representants del govern municipal, és el cas del primer tinent alcalde Gerardo Pisarello, qui han anunciat que divendres l’Ajuntament presentarà una moció d’urgència per tal que “es reprovi a tots els polítics que estan banalitzant el que va representar la repressió franquista.