Renfe ha decidit apartar del càrrec un grup de vigilants de seguretat després que es fes públic un vídeo en què apareixen colpejant una persona a l’estació de Plaça de Catalunya. Els fets es van produir aquest dimecres cap a les 21 h. A les imatges, difoses per l’entitat Es Racismo, amb seu a Madrid, es pot veure com el grup, d’entre sis i set persones, persegueixen un home d’origen magrebí i l’acaben colpejant amb les porres. Es desconeix el motiu de la disputa. Es Racismo, sigui com sigui, creu que es tracta d’un acte de caire racista.

Des de SOS Racisme Catalunya han condemnat els fets i estan intentant posar-se en contacte amb el noi afectat. Recorden la importància de denunciar qualsevol actitud racista.

Segons han explicat els responsables de Renfe a betevé, la companyia ja ha obert un expedient informatiu per esclarir què va passar exactament i reiteren “que no toleraran actituds discriminatòries”. Afegeixen que la qüestió podria acabar també en un expedient sancionador. De moment, han demanat a les empreses Ombus i Sureste (per a les quals treballen els vigilants) que aparti els implicats de qualsevol servei a Renfe.

Segon cas en poques setmanes

Aquesta últim cas arriba quan fa poc més d’un mes, Renfe va apartar un altre vigilant per protagonitzar una acció polèmica a l’estació de Sants. En aquella ocasió els fets també els va denunciar l’entitat Es Racismo a través de les xarxes socials.