Concentració a Gràcia, aquest dijous a la tarda, en homenatge a la dona que vivia a la casa ocupada coneguda com La Jahnela i que, segons denuncia l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia, s’ha suïcidat a conseqüència de la pressió immobiliària. Un centenar de persones han participat en una mobilització de record, en què també han volgut denunciar l’especulació immobiliària.

Durant l’acte, els concentrats han fet un mosaic amb espelmes en memòria de la dona, i s’han cridat consignes com “No són suïcidis, són assassinats”. Per fer sentir la seva protesta, han fet un “minut de soroll” a la plaça de la Vila de Gràcia i han organitzat diverses actuacions musicals improvisades durant l’homenatge.

L’edifici on vivia la dona està situat al número 156 de la travessera de Gràcia, al costat d’un altre immoble ocupat, Ca la Trava, que es va desallotjar a mitjan octubre. Els concentrats denuncien que la propietat, la Llave de Oro, té intenció de fer-hi pisos de luxe.

En fan responsable també l’Ajuntament

L’entitat gracienca no només ha assenyalat a la immobiliària, sinó també al consistori. Segons ha explicat una portaveu del col·lectiu, el cas “estava en coneixement del Districte” perquè havien demanat aturar l’enderroc de l’edifici contigu a Jahnela, Ca la Trava, i el considera “responsable per inacció” a l’hora d’intervenir en el procés. Diuen que “l’enderroc segueix programat, i això afectava a la víctima.

Els Mossos n’investiguen la mort

Els Mossos d’Esquadra han informat que aquest dimarts a la tarda van desplaçar-se fins La Jahnela per l’avís que hi havia una persona finada. Segons fonts policials, no presentava signes de violència i, de moment, no n’han pogut determinar les causes de la mort. Estan pendents de l’informe de l’autòpsia. Fonts del cos asseguren, a més, que aquest dimecres no els consta que s’hagi dictat cap ordre de desallotjament immediata de la finca.