La tripulació d’un vaixell de pesca va localitzar dimarts al matí tres artefactes d’origen desconegut a 22 metres de profunditat prop del Port de Barcelona. Es va alertar les autoritats del port que van enviar-hi efectius de la Guàrdia Civil, que van identificar els objectes com a bombes. Seguint el protocol, efectius de l’Armada, la branca marítima de l’Exèrcit espanyol, es va encarregar de detonar els artefactes amb càrregues explosives.

Segons han explicat a betevé fonts de l’Armada es tractava d’obusos antics, malmesos per la corrosió de l’aigua. Per seguretat, no es va fer una inspecció acurada de les bombes i, per tant, no se’n va poder determinar l’època exacta. 

Els projectils es van trobar prop d’unes canonades de gas i per això, abans de fer-los explotar, es van traslladar a un lloc segur allunyat de la costa. En el dispositiu de seguretat hi van participar els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, les autoritats del port, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i la Comandància Naval de Barcelona.