Per tercer any consecutiu, les escoles i entitats de persones amb discapacitat del districte de les Corts han creat un obsequi inclusiu, que han repartit a més de 800 comerços i hotels del barri. Aquest Nadal la figura representa l’Ésser de la lluna, un personatge inclusiu -sense sexe, ni raça- amb qui tothom pot sentir-se identificat. L’objecte busca acostar les entitats de persones amb discapacitat del  barri als veïns i els comerciants.

Tasca col·laborativa

En l’elaboració de l’Ésser de la lluna han participat 10 entitats i escoles de persones amb discapacitat del districte, que han treballat col·laborativament. La idea artística va sorgir de dos educadors: Salvador Antón del Centre Ocupacional les Corts i Isabel Ruiz, de l’Escola Moragas. Segons Ruiz, l’Ésser “és inclusiu en tots els aspectes. No té raça, no té sexe. És un ésser que engloba qualsevol tipus de condició. Un ésser que és molt dolç, molt genuí, que està oferint i regalant una cosa tan mística com una estrella”.

Posteriorment, les figures han estat creades, muntades i repartides pels usuaris i alumnes de l’Associació Esclat, l’Escola Jeroni de Moragas, l’Escola Paideia, el Centre Ocupacional les Corts, el Centre Ocupacional Paideia, el Taller Ocupacional Ariadna, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, el Centre d’Higiene Mental de les Corts, la Fundació Aspace i la Fundació Reto. Part de la feina s’ha fet, també, a l’Ateneu de Fabricació de les Corts.

1.200 Éssers de la lluna

Segons la coordinadora de la iniciativa i membre de l’Associació les Corts per la Inserció Laboral (Alcil) del Grup CHM, Rosa Moreno, l’objectiu de l’obsequi nadalenc “és donar a conèixer als comerciants i al barri les diferents entitats de persones amb discapacitat que existeixen al districte i buscar la proximitat amb els comerços”. Moreno explica que s’han repartit uns 1.200 Éssers de la lluna en unes 800 botigues i hotels i assegura que els comerciants estan encantats amb la proposta, ja que són els mateixos usuaris i alumnes els que s’acosten a deixar-los l’obsequi. Mari Carmen Martínez, de la botiga Imagine, reconeix que moltes persones li pregunten per l’obsequi i això dona peu a poder explicar-los la iniciativa i qui l’ha creada.

Tercera edició

És la tercera vegada que es crea l’obsequi inclusiu al barri. El primer any es va representar un arbre de Nadal i, el segon, un re. La iniciativa té el suport del districte de les Corts i La Caixa i ha tingut molt bona rebuda en totes les edicions.