top manta

Aquest dimecres s’ha fet una reunió a tres bandes entre l’Ajuntament, Renfe i TMB per abordar el fenomen del “top manta” a l’estació de Plaça de Catalunya. Sobre la taula, el gran nombre de venedors a la manta que, des de fa mesos, s’acumulen tant als vestíbuls de l’estació com a l’intercanviador entre el metro i el tren. D’aquesta manera, segons han informat tant Renfe com l’Ajuntament, es volen dissenyar estratègies comunes per resoldre la problemàtica.

Fonts de la companyia ferroviària han explicat que es tracta d’una primera presa de contacte i que han pactat engegar mesures de manera coordinada, també, amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Renfe considera que la situació s’ha d’abordar des d’una perspectiva policial. Tot i això, l’Ajuntament remarca que “una intervenció policial en soterrani és molt perillosa per als mateixos usuaris i, per tant, caldrà abordar el fenomen des de molts punts diferents”.

Problemes de seguretat

La reunió arriba després que Rodalies de Catalunya va denunciar, a través de diverses piulades a Twitter, “greus problemes” de seguretat en cas que calgués evacuar la zona per “l’ocupació del vestíbul” i va retreure als Mossos i la Guàrdia Urbana que “a pesar de les reunions entre representants de Renfe, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, la situació no ha millorat”.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que s’està treballant per fer una intervenció conjunta a l’intercanviador de Plaça Catalunya per qüestions de seguretat. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha afegit que fins ara havia estat molt complicat poder parlar amb Renfe.