Centenars de persones s’han concentrat aquest divendres al vespre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra els darrers feminicidis. La mobilització respon a la crida que han fet entitats feministes i col·lectius socials per concentrar-se a les 22 h davant de tots els ajuntaments de l’estat espanyol.

A Barcelona, la protesta s’ha fet sota el lema “Prou violència masclista i repressió”. Els concentrats han condemnat els feminicidis i han assegurat que “no són fets puntuals”, sinó que responen a l’existència “d’un sistema que permet i fomenta aquesta violència contra les dones”. “Ens assassinen i ens maten perquè poden”, ha dit una de les participants. Per això, han exigit “una veritable voluntat política” per aturar aquesta “violència estructural i institucional” i han fet una crida a la mobilització.

De fet, han posat data a una assemblea a la plaça de Catalunya el proper 30 de juny a les 19 h.

Protesta pels darrers assassinats masclistes

La convocatòria d’aquest divendres respon als darrers assassinats masclistes coneguts a l’estat, i que més impacte mediàtic han tingut. D’una banda, la jove andalusa de 17 anys, mare d’un nadó de quatre mesos, assassinada per la seva exparella, segons ha confessat ell mateix a la policia. I, de l’altra, per la troballa del cadàver de la nena Olivia, a mil metres de profunditat a la costa de Tenerife, després que hagués desaparegut amb la seva germana Anna, més petita encara, fa més d’un mes a mans del seu pare.

La mobilització també protesta contra el possible empresonament de Juana Rivas, la dona condemnada per sostreure els seus fills a la seva exparella, el pare dels infants, que havia estat condemnat l’any 2009 per maltractaments. En aquest sentit, se’n reclama l’indult per evitar que Rivas ingressi a presó.

Segona concentració en cinc dies

La convocatòria d’aquest divendres ha estat la segona dels darrers cinc dies, després que dilluns ja se’n fes una altra a la plaça de Sant Jaume, contra els darrers assassinats masclistes.