La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere ha convocat una mobilització contra els assassinats masclistes. Segons l’entitat, hi ha hagut 10 assassinats masclistes en les darreres setmanes a Espanya, amb una mitjana d’un cada dos dies. El col·lectiu es concentra aquest dilluns des les 19 h a la plaça de Sant Jaume.

Coincidint amb la fi de l’estat d’alarma, hi ha hagut un augment de feminicidis tot i que consideren que ja durant el confinament domiciliari de la primavera del 2020 van augmentar les agressions a les llars, contràriament al que asseguraven les dades dels Mossos d’Esquadra. “El sistema ens està fallant”, assegura la plataforma.

Durant l’acte d’aquest dilluns a la tarda s’han llegit els noms de les últimes víctimes mortals de la violència masclista. També s’ha llegit un manifest en què han defensat que el masclisme és un problema que existeix en el conjunt de la societat i que està agreujat per unes pràctiques institucionals que també denuncien com a masclistes.

Una pancarta amb el nom d’una dona assassinada per violència masclista

Indult per a Juana Rivas

La mobilització s’ha convocat coincidint amb altres convocatòries d’arreu de l’estat davant la “notícia indignant de l’empresonament de Juana Rivas”, la dona condemnada per sostreure els seus fills a la seva exparella, el pare dels infants, que havia estat condemnat l’any 2009 per maltractaments. De fet, la plataforma s’ha sumat a la petició d’indult per a Rivas, que ha d’entrar a la presó aquesta setmana.